En verder

Intussen zijn we een paar jaar verder en gaat het steeds beter.

In 2015 het eerste certificaat ontvangen met de beste driekleur gladhaar Brad genaamd en in 2016 de eerste bekers gekregen tijdens jongdierenkeuringen. Vanaf 2015 ook lid van de NCC [nederlandse caviaclub] waar ik tijdens show al mooie scores krijg maar vooral ook veel leer over de US Teddy driekleur. Ook heb ik intussen een paar mooie goudbonte dieren gefokt die leuk in mijn stalletje meekomen

Mijn stalletje bestaat nu uit 20 zeugjes en 6 beertjes zodat je goed kunt fokken zonder te veel aan verwantschap te hebben. De zeugjes hebben maximaal 4 a 5 nestjes tot ze met pensioen gaan en ze hebben maar 2 nestjes per jaar, zo blijf je met gezonde dieren werken.

Kleine beertjes gaan met 300 gr of 4 weken bij mama weg, zodat het risico op dekking binnen het nest voorkomen wordt. Als de jonge diertjes naar nieuw tehuis gaan zijn ze altijd minimaal 4 weken oud en ongeveer 300 gram zwaar.

De diertjes die niet hier blijven gaan meestal naar andere fokkers of naar mensen als huisdier. In 2015 heb ik 88 kleintjes gefokt en in 2016  86 kleintjes, waarvan maar een klein aantal goed van kleurverdeling zijn om naar keuringen te gaan en dus hier te blijven.  Ik krijg ook leuke verhalen van kinderen die zo blij zijn met hun caviavriendje en dat blijft ook mijn insteek, ik fok voor de kleindiersport maar het zijn ook heel leuke huisdieren

Ook wat voeren betreft heb ik nu meer ervaring en weet ook met gratis voer [gras, wilgentakken, bamboe en maisblad] goed waar ik wat kan vinden, want het duurste aan de cavia blijft het groenvoer.

Ook het tentoonstellingsklaar maken gaat steeds beter. Zette ik in het begin de föhn te warm zodat haren eigenlijk verschroeiden en dus tekort waren en nu krijg ik ZG of F wat betreft vacht en elasticiteit.  Ik was ze nu een week voor de show, zodat de haren goed de tijd krijgen om ze rechtop te houden staan. Als je te laat wast blijven de haartjes niet overeind staan, die hebben tijd nodig weer goed in model te komen.

Kortom ik blijf leren, maar de resultaten gaan ook steeds meer omhoog en ik lever daarnaast ook veel mensen een mooi huisdier.