Nieuws

Het jaar begint altijd in januari met de Hoekse waard show waar alle mooie dieren uit 2016 beoordeeld worden. DSC 0885Een choco/rood/witte beer (Othello) werd op één na mooiste gekozen met F97. Een mooi begin dus. 

De grootste jaarlijkse caviashow wordt gehouden op 29 april in Tiel, met 835 dieren. Daar werden de US Teddy’s gekeurd door een Duitse keurmeester, die keuren toch anders lijkt het wel. Hij zag in de dieren iets wat ik niet zag, wat inhield dat de dieren die ik hoog ingeschat had lage punten [0] kregen ondanks de mooie teksten op de kaartjes. De dieren waarover ik in twijfelde kregen de hoogste scores [ 94 en 94,5].

DSC 0968 DSC 0975

Maar de hele dag was enorm gezellig en ik heb weer veel opgestoken o.a. dat veel van mijn dieren geen rood maar goud zijn. Ook komt er van een topfokker een rood/witte beer mijn kant op, die mijn rood weer wat op zal gaan krikken.

Nu gaan we richting de jongdierendagen in augustus en september met het jonge spul wat net geboren is of nog geboren gaat worden. Ik ben benieuwd

 

Zaterdag 2 mei ga ik naar de NCC show in Tiel. Dus worden de te showen dieren nog even gewassen.

 DSC00516 DSC00518 DSC00520 DSC00522 DSC00523 DSC00525

De eerste NCC caviakeuring voor mijn diertjes was op 2 mei 2015.Omdat er vanaf acht uur ingekooid kon worden betekende dit vroeg op en eropuit. Het was een mooie nieuwe locatie met ruime parkeergelegenheid en mooie kantine. Ruimte was er wel nodig aangezien er 554 cavia’s waren ingeschreven. Er waren 11 concurrenten voor Dewi en Becca waaronder echt heel mooie dieren.

Dit was mijn eerste keuring voor de driekleuren en die was vooral erg leerzaam, met een keurmeester waar je alles aan kon vragen. Ik had het toch wel een beetje goed gezien, want Dewi [ZG 93] was inderdaad mooier dan Becca [G 91] en ik weet nu waar ik ook nog op moet letten. Bij Brad was er maar eentje in dezelfde klasse (choco/rood/wit). Jammer dat zijn dekharen op de rug te kort en beschadigd waren, daarom werd de F verlaagd tot ZG 94,5 maar ook dat was dus weer een ‘leermomentje’.

Ukkie moest lang wachten in haar kooi, maar ze zat lekker haar stuk komkommer op te peuzelen. Er waren zeer veel US Teddy’s en de crème bont word achteraan geplaatst, dat had ik al gezien in de catalogus. Haar keuring verliep ook leuk met veel aandacht voor dat “kleine ding”. Haar dikke teentjes werden niet als probleem gezien, dat viel mij weer mee. Wel zaten er wat structuurfoutjes in haar voorhand, maar met G 91 toch ook mooie score.

Het was een mooie gezellige en vooral leerzame dag waar mijn scores best goed waren voor de eerste keer. Ik had toch wel een O verwacht vandaag en dat is niet gegeven, 2 x G en 2 x ZG zijn mooie scores voor de eerste NCC keuring.